Tänkte att jag kunde skriva lite om Newforest eftersom att nevada är det! :)

New forest... 
Den får bara vara max : 148 cm och kategorierna är B-D Ponny! 
Alla färger är tillåtna utom skäck och albino. 
 
Det va först på 1850-talet som intresset för New forest vaknade till liv och togs på alvar! 
En period under aveln med flera olika korsningar förekom! 
Hästar med orientaliskt bold användes till en början. Många ponnyer blev gracila och mindre härdiga än vad som behövdes för det hårda livet i skogen.  Speciellt var hingstmaterialet dåligt. Detta uppmärksammades av ponnyetusiasten Lord Atrhur cecil som engagerade sig i rasens utväckling. Uppfördarna uppmunrdades genom premier och priser för att höja kvaliten på hingstsidan. Även andra mer drastiska åtgärder följde. Noggrant utvalda hingstar av det närbesläktade raserna dartmoor och exmoor korsades in. Även Welsh mountain, fell och hingland ponnyer användes till förbättringen. Korsningsförsöket ansågs i ett stort sett lyckat. New forest ponnyn blev något heterogen men inkorsningarna var ju även de av härdiga skogsponnyer så det tidigare problemet med för veka ponnyer var löst. 

Detta arbete med New forest ponnyn avtog i och med första världskrigets utbrott och avelsarbetet hade en tillfällig nedgång. Den egna stamboken övergavs och alla ponnyer registrerades i National pony Studbook. Inkorsningar av det andra brittiska raser avtog för att senare helt upphöra.

Den nuvarande egelska avelsföreningen The New Forest Pony Breeding & Cattle Society bildades 1938. En egen stambok fick rasen återigen 1940. 

nu finns även "svenska New forest föreningen" 

 


Kommentarer
Lisa

Använder du push up eller?

2013-07-18 @ 18:26:07


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Moa Axelina Nilsson

Heej! Kul att just Du kollade in min blogg! Jag är en liten tjej på 14 år som rider och joggar! :) med andra ord håller igång! lever livet på häst ryggen och bara chillar! Fortsätt läs och följ med mig på många spännande saker! Puss & kram! ;) <3

RSS 2.0